Inapoi la legislatie

D I S P O Z I T I E Nr. 2486 - VN / 15.06.2006

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0mm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:RO; mso-no-proof:yes;} @page Section1 {size:210.0mm 842.0pt; margin:36.0pt 42.55pt 20.0mm 70.9pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Dispozitie cu privire la avizarea proiectelor in sedintele CNMI, in sectiunile de specialitate ale acesteia sau in Comisiile Regionale ale Monumentelor Istorice

Data introducerii: 19.06.2006

 

D I S P O Z I T I E Nr. 2486 - VN / 15.06.2006

 

privind precizari cu privire la avizarea proiectelor in sedintele Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice, in sectiunile de specialitate ale acesteia sau in Comisiile Regionale ale Monumentelor Istorice

 

 

Avand in vedere unele disfunctii constatate in activitatea de avizare a unor documentatii cu grad mare de interes public sau de dificultate, prezentate in Sedintele Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice, ale sectiunilor de specialitate ale acesteia sau in Comisiile Regionale ale Monumentelor Istorice, pana la  noi dispozitii, Ordinul Ministrului Culturii si Cultelor nr. 2043/2002 privind organizarea  si functionarea Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice si Dispozitia nr. 4.300 – VN / 2005 se completeaza cu prezenta,

 

D I S P O Z I T I E :

 

 Art. 1 – In cazul documentatilor cu grad mare de interes public sau de dificultate, la propunerea presedintelui sedintei de avizare, la cererea inspectorului serviciului deconcentrat al Ministerului Culturii si Cultelor sau al consilierului Serviciului Monumente Istorice din cadrul Directiei Generale Patrimoniu Cultural National, decizia se va lua pe baza votului nominal al membrilor comisiei  statutar constituite, conform Buletinului de vot din Anexa 1, care face parte integranta din prezenta Dipsozitie.

 

Art. 2 – In cazul in care presedintele sedintei constata ca sedinta este nestatutara, suspenda sedinta si cere secretarului incheierea procesului verbal.

 

Art. 3 – Documentele originale ale sedintei de avizare se stampileaza fila cu fila, cu stampila serviciului deconcentrat al Ministerului Culturii si Cultelor unde-si are sediul Comisia sau a Directiei Generale Patrimoniu Cultural National, dupa caz, si se arhiveaza dupa cum urmeaza: Ordinea de zi, Lista de prezenta a membrilor Comisiei, Procesul verbal al sedintei in care se mentioneaza  documentatiile la care decizia/hotararea s-a luat pe baza Buletinului de vot si cu anexe Buletinele de vot.

 

Art. 4 – Copii dupa documentele sedintei de avizare ale Comisiilor Regionale ale Monumentelor Istorice se predau delegatului fiecarei Directii pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National judetene, arondate la Comisia Regionala a Monumentelor Istorice precum si Presedintelui de Comisie.

 

Art. 5 – Prezenta Dispozitie se aduce la cunostinta Presedintilor Comisiilor si sectiunilor de specialitate prin grija secretarilor acestora.

 

Art. 6 – Directia Generala Patrimoniu Cultural National prin Serviciul Monumente Istorice si Directiile pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, vor aduce la indeplinire prevederile prezentei Dispozitii.

 

Virgil Stefan NITULESCU

SECRETAR DE STAT